FAQ

Veel en meest gestelde vragen:

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Korrelgrootte en vorm (2)

Indien u een halfverharding wilt aanbrengen op schuin oplopende of aflopende hellingsvlakken raden wij u eerst aan om te kijken of dit vanwege de schuinte wel mogelijk is.

Indien de helling te schuin is raden wij U aan voor een andere verharding te kiezen zoals een verharding van bijvoorbeeld klinkerwerk-, asfalt of grastegels. Indien de hellingshoek het toelaat om een halfverharding toe te passen dan:

 • raden wij u ten zeerste af hiervoor een ronde of platte kiezel/grind voor te gebruiken. Een geronde of deels geronde of platte korrel zal namelijk altijd willen wegrollen of wegglijden.
 • kunt u hiervoor het beste een gebroken split gebruiken die niet te fijn of te grof is. Wij adviseren een gradatie van binnen de ongeveer 14 tot 25mm. (dit kan dus bijvoorbeeld ook een gradatie van 16/22mm zijn.
 • raden wij u aan als onderbodem een halfverharding van bijvoorbeeld menggranulaat 0/31mm aan te brengen of splitplaten te gebruiken.

Niet alle afmetingen/gradaties zijn geschikt voor iedere steenkorf. Het is erg belangrijk om de juiste maat te kiezen. Bij een verkeerde maatkeuze heeft u de kans:

 • dat de stenen niet in de schanskorven passen
 • of dat de stenen door de mazen heen vallen.
 • Ook bestaat er een kans dat er gaten en kieren ontstaan omdat de stenen niet mooi op elkaar aan kunnen sluiten bij een te grote steen in een te smalle korf.

U kunt ook geen afmetingen gebruiken die kleiner zijn als de mazen van de schanskorf. Let op: Dit geldt tevens voor ongesorteerde gradaties zoals Zeeschelpen.

Levering en transport (8)

Als uw grind of split wordt geleverd kan hier nog (breek) stof opzitten.

Om dit te testen kunt U het beste een kleine hoeveelheid grind of split in met een emmer met water afwassen.

U kunt de korrel na het aanbrengen afspoelen met een tuinslang maar dat hoeft niet, door de regen spoelt de korrel uiteindelijk vanzelf schoon.

Voor de levering van de bestelling zult u van ons geen track en trace bericht ontvangen.

Dat komt omdat deze producten over het algemeen te zwaar zijn om als post/pakketverzending te kunnen versturen. De bestelling zal met een stenentrailer met autolaadkraan worden aangeleverd.

Wij sturen u 1 dag voor de levering een bericht per E-Mail met de definitieve leveringsdatum en levertijd in een tijdsblok van ca. 2 uur.

Zie voor meer informatie: https://bigbagexpress.nl/bigbagexpress-nl-leveringsinformatie/

Gemiddeld bedraagt de levertijd na besteldatum 3 werkdagen. Wij hanteren een levertijd van 3-5 werkdagen. Spoedverzending (levering binnen 2-3 werkdagen) of levering op een specifieke datum is als optie mogelijk.

Naar gelang de keuze die u maakt of gemaakt is voor de levering zijn er 3 mogelijkheden, hierbij maakt het niet uit welk vervoersmiddel is gekozen.

meer informatie over vervoersmiddelen

1) Standaard (normale) levering:

Gemiddeld bedraagt de levertijd na besteldatum 3 werkdagen. Wij hanteren een levertijd van 3-5 werkdagen. Werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag het weekend wordt hierin niet meegerekend.

Meer informatie over de standaard levering

2) Spoedverzending:

levering binnen 2-3 werkdagen na besteldatum, hierbij is het niet mogelijk een specifieke datum aan te geven. (dit kunnen wij in onze datumveld helaas niet blokkeren, indien u een datum binnen deze interval gekozen is, wordt deze door ons automatisch naar de eerst mogelijke leverdatum verplaatst).

Meer informatie over de spoedverzending

3) levering op een specifieke datum:

Bij deze leveringsmogelijkheid is het mogelijk om een specifieke datum van levering vast te leggen.

Let op: het is niet mogelijk een specifieke datum te kiezen die binnen 3 dagen na besteldatum valt). Een specifieke datum kan worden ingegeven vanaf de 4de dag na besteldatum en moet buiten het termijn van de spoedlevering vallen.

Meer informatie over levering op een specifieke datum

Wanneer krijg ik een melding van de leveringsdatum en hoe gaat dit in zijn werk?

Het definitief vastleggen van de vrachtplanning voor de volgende dag gebeurd in de namiddag. Nadat de route waarin uw bestelling is opgenomen is bepaald ontvangt u van ons aan het einde van de middag een leveringsbevestiging. Omdat het transport via het normale wegtransport wordt verstuurd ontvangt u van ons geen track- en trace.

In de leveringsbevestiging is tevens in tijdsblokken van 2 uur vermeldt wanneer de vrachtwagen de bestelling zal bezorgen. De chauffeur zal een uiterlijk binnen een half uur voor aankomst contact met U opnemen. (Let op: het is niet mogelijk de leveringstermijn aan te passen).

Meer informatie over track- en trace.

U kunt ook de afleveringskaart bekijken of zie de algemene leveringsinformatie.

Met de kerstvakantie en nieuwjaar zijn wij in week 52 en week 1 gesloten.
U kunt wel bestellingen plaatsen maar in deze periode zullen er geen bestellingen worden uitgeleverd.
Vanaf maandag (week 2) staan wij weer graag voor u klaar en worden de bestellingen zo snel mogelijk bezorgd!.

Bij gebruik van deze verzendmethode wijkt de transporteur af van zijn normale planning en wekelijkse/dagelijkse routes om te kunnen garanderen dat het artikel op uw gewenste leverdatum wordt bezorgd.

U kunt bij levering op een specifieke datum geen datum kiezen die binnen 3 werkdagen na besteldatum ligt zodat de transporteur in de gelegenheid wordt gesteld om de transporten en leveringen economisch te kunnen inplannen en uitvoeren.

U ontvangst de dag voor de uiteindelijke levering een mailbericht waarin het tijdstip in tijdsblokken van 2 uur wordt aangegeven (zoals tussen 10.00 en 12.00 uur).

Uitlevering kan vanaf 6.00 uur in de ochtend plaatsvinden.

Zaterdagen, zondagen of feestdagen zijn geen werkdagen.

Bij opgave van een datum binnen de 3 dagen na besteldatum wordt de eerst mogelijke gelegenheid voor uitlevering door de transporteur zelf bepaald (waarschijnlijk tussen de 4-5 werkdagen na besteldatum).

Bij gebruik van deze verzendmethode wijkt de transporteur af van zijn normale planning en wekelijkse/dagelijkse routes om te kunnen garanderen dat het artikel na besteldatum ook binnen 2-3 werkdagen na besteldatum wordt geleverd.

U kunt bij spoedlevering binnen deze 2-3 werkdagen na besteldatum geen precieze leverdatum opgeven, dit gaat op voorkeur van de transporteur.

U ontvangst de dag voor de uiteindelijke levering een mailbericht waarin de leverdatum en tijdstip in tijdsblokken van 2 uur wordt aangegeven (zoals tussen 10.00 en 12.00 uur).

Uitlevering kan vanaf 6.00 uur in de ochtend plaatsvinden.

Zaterdagen, zondagen of feestdagen zijn geen werkdagen.

Big-bags en pallets:

Vanwege het gewicht van de bigbags en pallets kunnen deze niet per koeriersdienst worden aangeboden en worden de bigbags vervoerd via het normale wegtransport met een trailer-stenenauto die is uitgerust met een autolaadkraan of een (trailer)-stenenauto met meeneemheftruck (hieraan zijn extra kosten verbonden).

Trailer-stenenauto met autolaadkraan:

Voordelen:

 1. Kan meer vracht meenemen door lager eigen gewicht.
 2. Kan vracht ca. 3 tot 4 meter, gemeten vanaf de zijkant van de auto, neerzetten.
 3. Snelle laad en lostijd.

Nadelen:

 1. Dit is meestal een trailerauto (oplegger) met een aanzienlijke lengte en draaicirkel waardoor deze niet in smalle of doodlopende straatjes kan komen.
 2. kan een een hoogte beperking hebben door bomen die te dicht op de weg staan of lage bruggetjes.
 3. Heeft een hoog totaalgewicht tot 50 ton (50.000 Kg) waardoor deze niet van de verharde begaanbare weg af kan.
 4. Kan niet op plaatsen komen met gewichtsbeperking door bijvoorbeeld bruggetjes.

(Trailer)-stenenauto of vaste motorwagen en aanhanger met meeneemheftruck:

Voordelen:

 1. Deze kan met de meeneemheftruck ook in smalle en doodlopende straatjes bezorgen.
 2. Kan vracht verder van de auto afzetten dan met een autolaadkraan.
 3. De meeneemheftruck kan wel op veel plaatsen komen met een hoogtebeperking.
 4. De meeneemheftruck kan wel op plaatsen komen met gewichtsbeperking door bijvoorbeeld bruggetjes let op: een meeneemheftruck heeft met lading nog altijd een gewicht van ca. 4000Kg).
 5. vaste motorwagen en aanhanger heeft een kleinere draaicirkel en kan eventueel de aanhanger elders afkoppelen en neerzetten.

Nadelen:

 1. Heeft een hoger eigen gewicht waardoor deze minder vracht mee kan nemen.
 2. Langere (rangeer) laad en lostijd.
 3. Door het genoemde bij punt 1 en 2 wordt het transport duurder.
 4. Heeft een hoog totaalgewicht tot 50 ton (50.000 Kg) waardoor de vrachtwagen niet van de verharde begaanbare weg af kan.
 5. Ook de meeneemheftruck heeft gewichtsbeperkingen en kan niet op stoepen (lichte bestratingen) rijden.

Pakketverzendingen:

Sommige goederen zoals kantopsluitingen kunnen wel via de pakketdienst worden geleverd.

Combinatievrachten:

Wij zullen uw orders altijd proberen te combineren. Als er bijvoorbeeld bigbags of pallets met kantopsluitingen wordt besteld zal de kantopsluiting gratis met de bigbags of pallets worden meegeleverd!

Track&trace:

Van de transporten via het normale wegtransport zult u geen track&trace ontvangen maar een leveringsbevestiging. Bij pakketverzendingen wordt er wel een track&trace bericht toegestuurd.

Voor meer informatie over levering&transport zie onze FAQ.

Vaste Lage Verzendkosten

Distributie vanuit meerdere depots

Groot Assortiment

zeer uitgebreide keuze

Steen Goede Kwaliteit

Met zorg voor u geselecteerd

Zekerheid & Service

Betrouwbare leverantie & transport

×